Πως Επιλέγω Την Κατάλληλη Παντόφλα

Πως επιλέγω την κατάλληλη παντόφλα

Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί ότι τα πόδια μας είναι εκείνο το μέρος του σώματός μας που σηκώνουν όλο το βάρος του όταν είμαστε όρθιοι και επομένως η καταπόνησή τους είναι υπερβολική. Τι κάνουμε εμείς γι’ αυτά; Επιλέγουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα παπούτσια που τους φοράμε. Τι γίνεται, όμως, με τις παντόφλες; Η επιλογή της κατάλληλης παντόφλας είναι εξίσου σημαντική καθώς αγκαλιάζει το πέλμα μας αρκετές ώρες της ημέρας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Έτσι, λοιπόν, επιλέγοντας ανατομικά υποδήματα και παντόφλες βοηθάμε σε μια ευρεία γκάμα προβλημάτων, όπως πόνους στη μέση και τα γόνατα, πτώση του μεταταρσίου και τενοντίτιδα.

3 σημεία που πρέπει να δώσουμε προσοχή ώστε να επιλέξουμε την κατάλληλη παντόφλα

Η ιδανική παντόφλα πρέπει να αγκαλιάζει σωστά το πόδι. Έτσι, στην επιλογή αποφεύγουμε:

  1. τις πολύ σφιχτές παντόφλες καθώς πιέζουν το κουντεπιέ συμπιέζοντας τα νεύρα του ποδιού που έχει ως αποτέλεσμα χρόνιες νευραλγίες, αμυχές και κακώσεις των νυχιών
  2. τις πολύ χαλαρές παντόφλες, καθώς δεν κρατούν σταθερό το πόδι με κίνδυνο τραυματισμών και πρόκλησης βλαβών στους αστραγάλους
  3. να πιέζονται τα δάχτυλα. Πρέπει να υπάρχει επαρκής χώρος στο μπροστινό μέρος καθώς η χρόνια χρήση σφιχτών υποδημάτων ευννοούν τους κάλους και αντί να ξεκουράζουν τα πόδια μας, μας κάνουν να νιώθουμε ακόμη πιο κουρασμένοι.

Μάθε πως θα βρεις ποιο είναι για εσένα το ιδανικό μέγεθος

Όταν επιλέγουμε την παντόφλα που θα υποστηρίζει τα πόδια μας όσο παραμένουμε στο σπίτι, προσέχουμε πολύ το σχέδιο που έχουμε επιλέξει να χωρά όλη την πατούσα μας και φυσικά ολόκληρη τη φτέρνα. Με αυτό τον τρόπο έχουμε το μέγιστο έλεγχο του πατήματός μας και αποφεύγουμε τους τραυματισμούς.

Η σόλα

Από την εσωτερική πλευρά η σόλα θα πρέπει να είναι ανατομική για να υποστηρίζει στο μέγιστο βαθμό την καμάρα του ποδιού. Από την εξωτερική πλευρά η σόλα δεν πρέπει να είναι τελείως επίπεδη ούτε λεπτή για να μπορεί να απορροφά πιο αποτελεσματικά τους κραδασμούς. Το πάχος στα 2-4 εκατοστά προσφέρει υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης και την ανατομική ευθυγράμμιση όλου του άκρου. Έτσι αποφεύγουμε τους πόνους στη μέση, προβλήματα στον αχίλλειο τένοντα και προστατεύουμε το σώμα μας από την περιοστίτιδα κνήμης, σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από βλάβες στους ιστούς της κνήμης, εξαιτίας απότομων κινήσεων. Τέλος, μια ελαφριά σόλα προσφέρει ξεκούραστη βάδιση.

Το υλικό

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται και στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η παντόφλα καθώς βοηθά το πόδι να αναπνέει, προφυλλάσει το δέρμα από ερεθισμούς και εμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων στα νύχια.

Στην περίπτωση που κατά την πλοήγησή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα αναζητώντας την κατάλληλη για εσάς ανατομική παντόφλα σας δημιουργηθούν απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 23210 84000. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα χαρεί να σας ακούσει και να απαντήσει σε κάθε ερώτημά σας.