8+1 Τέλειες Και Πρακτικές Ιδέες Δώρων Για Εγκύους Και Βρέφη

8+1 τέλειες και πρακτικές ιδέες δώρων για εγκύους και βρέφη

Τα φετινά Χριστούγεννα θα βρούν τη φίλη σου, την κολλητή σου, την κουμπάρα σου, τη συνάδελφό σου ή έγκυο ή αγκαλιά με το βρεφάκι της κι εσύ θέλεις να της κάνεις ένα δώρο που θα το θυμάται, που φυσικά θα έχει να κάνει με αυτή την πολύ όμορφη και ιδιαίτερη περίοδο που διανύει αλλά και που θα της φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και πρακτικό.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 8+1 έξυπνες και πρακτικές ιδέες δώρων για μια έγκυο και το μικρό βρεφάκι που ή ετοιμάζεται να αντικρίσει το φως αυτού του κόσμου ή πάει πολύ λίγος καιρός που έχει κάνει την εμφάνισή του.

1. Πολλές γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και ειδικά κατά το 3ο τρίμηνο αυτής, αντιμετωπίζουν πρήξιμο στα πόδια και αυξημένο αίσθημα κόπωσης. Πρόκειται για μια κατάσταση απολύτως φυσιολογική. Ένα ζευγάρι ανατομικές παντόφλες είναι ό,τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια εγκυούλα για να μπορέσει να έχει καλή στάση σώματος, να βοηθά ώστε το βάρος να διαμοιράζεται ισομερώς στα πόδια και να απαλύνει όσο είναι εφικτό την κατάσταση δυσφορίας που μπορεί να νιώθει. Άσε που ένα ζευγάρι παντόφλες είναι και στα απαραίτητα της βαλίτσας του μαιευτηρίου, επομένως έχει διπλή χρηστική αξία το δώρο σας. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες κρέμες που βοηθούν στην ανακούφιση των ποδιών.

2. Βοηθήστε την εγκυούλα να προλάβει ή να επουλώσει τις ραγάδες που τυχόν έχουν δημιουργηθεί από τη συνεχή αύξηση του όγκου της κοιλιακής χώρας.

3. Ένα σετ περιποίησης νεογνού είναι μια εξαιρετικά πρακτική ιδέα δώρου. Κρεμούλες, λαδάκια, σαμπουάν και όλα τα απαραίτητα καλλυντικά για ένα μικρό βρεφάκι.

4. Η αποστείρωση των αντικειμένων που χρησιμοποιεί ένα νεογνό είναι απολύτως απαραίτητη κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του. Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο της ζωής ενός μωρού οι πιπίλες, τα μπιμπερό, οι θηλές που μπορεί να χρησιμοποιεί η μανούλα, τα αξεσουάρ του θήλαστρου κ.α. Πρέπει απαραιτήτως να περνούν από τον αποστειρωτή. Είναι μια συσκευή που δεν πρέπει να λείπει από καμία μανούλα.

5. Το πρόγραμμα ενός βρέφους είναι εξαιρετικά απρόβλεπτο, επομένως είναι εξαιρετικά σύνηθες να “μένει” το γαλατάκι του για λίγη ώρα. Για να είναι βέβαιη η μανούλα ότι το μωράκι της θα πιει το γάλα του στην ιδανική θερμοκρασία το τοποθετεί στον θερμαντήρα και έχει το κεφάλι της ήσυχο. Ο θερμαντήρας αργότερα χρησιμεύει και για το ζέσταμα των πρώτων γευμάτων του μωρού, επομένως πρόκειται για ένα δώρο που… πιάνει τόπο!

6. Η συσκευή ενδοεπικοινωνίας είναι μια τέλεια επιλογή δώρου καθώς η μανούλα μπορεί να εκμεταλλευτεί το χρόνο που κοιμάται το μωράκι της χωρίς να πρέπει να το έχει συνεχώς δίπλα της και να γεμίζει με το άγχος μη το ξυπνήσει κάνοντας κάποιο θόρυβο.

7. Ένα σετ φαγητού είναι ό,τι χρειάζεται ένα μωράκι από τους 5-6 μήνες κι έπειτα όπου αρχίζει και έρχεται σε επαφή με τις στερεές τροφές και καταναλώνει τα πρώτα του γεύματα φρούτου ή φαγητού.

8. Εντάξει, μπορεί να σας φαίνεται παράξενο να κάνετε δώρο έναν κάδο απόρριψης πανών, όταν όμως η μανούλα καταλάβει πως αυτός ο κάδος τυλίγει ξεχωριστά κάθε πάνα, σφραγίζοντας με ασφάλεια τα μικρόβια και τις οσμές, τότε θα σας ευγνωμονεί για πάντα.

9. Πριν αποφασίσετε να πάρετε ένα θήλαστρο, μπορείτε να το συζητήσετε με τη μέλλουσα μανούλα, ωστόσο πρόκειται για ένα δώρο που λύνει τα χέρια των μανάδων που θηλάζουν!